Štrúdl Extra Rychlovka

 


Někdy máme prostě chuť na nějakou podzimní dobrotu a nechce se nám vystávat dlouho v kuchyni. Někdy se k nám žene návštěva. Někdy jsou prostě chvíle, kdy přijde na scénu i koupené, již rozválené listové těsto. Ale i z něj se dá vytvořit něco vážně chuťově skvělého!

Ingredience:

- 1 balení listového rozváleného těsta (osvědčené je z Albertu nebo z Penny - nedrolí se, nerozpadává)
- hrst strouhanky
- cca 5 jablíček
- 1/2 balení skořicového cukru
- rozinky, oříšky, semínka (to, co máme rádi)
- vajíčko na potření

Postup:

Listové těsto si vytáhneme z ledničky (nemělo by být moc tuhé, ani moc změklé, aby se nám s ním dobře pracovalo). Nahrubo si nastrouháme jablíčka, i se slupkou. Přebytečnou šťávu z nich vymačkáme, aby nám štrúdl netekl. Předehřejeme troubu na 200 °C. 

Těsto vč. pečícího papíru rozložíme na plech. Posypeme ho strouhankou. Do středu po délce dáme nastrouhaná jablíčka, přidáme rozinky, příp. nasekané oříšky, chia apod. Nakonec náplň posypeme skořicovým cukrem. Skvělá kombinace je i k jablíčkům přidat trochu oslazeného tvarohu. 

Štrúdl zabalíme a potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 min, hodně záleží na Vaší troubě. Někdy stačí jen 15 min, někdy se peče i 30 min. 

Dobrou chuť Vám přeje Markéta!

Komentáře