Mocca oválky

 

Na svátečním stole nesmí chybět také cukroví pro milovníky kávy – MOCCA . Káva je uvnitř i na povrchu, takže taková dobrota zaručeně zlepší den!

Ingredience:

těsto:
500 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
180 g cukru moučka
200 g vychlazeného másla
1 vejce celé + 1 žloutek
1 PL jemně mleté kávy

krém:
150 g změklého másla + 1 PL vychladlé kávy

poleva:
150 g cukru moučka + 2 PL horké zcezené kávy

zdobení:
čokoládová kávová zrna (kupuji v Arko)

Postup:

Mouku důkladně smícháme s práškem do pečiva. Do směsi rozsekáme pokrájené ztuhlé máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek a mletou kávu. Zpracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici přes noc odpočívat.

Další den si vytáhneme těsto z ledničky, aby trošku povolilo, ale ne moc. Rozehřejeme troubu na 170°C. Nachystáme si plech s pečicím papírem a tvořítko na mocca. Těsto rozdělíme na části, aby se nám dobře válelo.

Lehce si moukou posypeme vál, poprášíme moukou i část těsta a rozválíme tenký plát. Pokud to nejde, využijeme pro vyválení igelitový sáček. Vykrajujeme tvary a skládáme na plech. Zbytky těsta zapracujeme do další části těsta a opět pokračujeme v procesu.

Vykrájené tvary dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Neustále kontrolujeme. Můžeme zkusit jeden tvar rozlomit a podívat se, jestli už je uvnitř těsto upečené.

Uvaříme si kávu, necháme vychladnut a vyšleháme si krém. Pomocí plnicího sáčku slepujeme vždy dva tvary k sobě. Připravíme si polevu, kterou pomažeme horní placičku a do středu přidáme čokoládové kávové zrno. Necháme ztuhnout.

Dobrou chuť Vám přeje Markéta!

Komentáře