Na svátečním stole nesmí chybět také cukroví pro milovníky kávy – MOCCA . Káva je uvnitř i na povrchu, takže taková dobrota zaručeně zlepší den!
Ingredience:
těsto:
500 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
180 g cukru moučka
200 g vychlazeného másla
1 vejce celé + 1 žloutek
1 PL jemně mleté kávy
krém:
150 g změklého másla + 1 PL vychladlé kávy
poleva:
150 g cukru moučka + 2 PL horké zcezené kávy
zdobení:
čokoládová kávová zrna (kupuji v Arko)
Postup:
Mouku důkladně smícháme s práškem do pečiva. Do směsi
rozsekáme pokrájené ztuhlé máslo, přidáme cukr, vejce, žloutek a mletou kávu. Zpracujeme
těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici přes noc odpočívat.
Další den si vytáhneme těsto z ledničky, aby trošku
povolilo, ale ne moc. Rozehřejeme troubu na 170°C. Nachystáme si plech s pečicím
papírem a tvořítko na mocca. Těsto rozdělíme na části, aby se nám dobře válelo.
Lehce si moukou posypeme vál, poprášíme moukou i část těsta
a rozválíme tenký plát. Pokud to nejde, využijeme pro vyválení igelitový sáček.
Vykrajujeme tvary a skládáme na plech. Zbytky těsta zapracujeme do další části
těsta a opět pokračujeme v procesu.
Vykrájené tvary dáme do trouby a pečeme cca 10 minut.
Neustále kontrolujeme. Můžeme zkusit jeden tvar rozlomit a podívat se, jestli
už je uvnitř těsto upečené.
Uvaříme si kávu, necháme vychladnut a vyšleháme si krém. Pomocí
plnicího sáčku slepujeme vždy dva tvary k sobě. Připravíme si polevu,
kterou pomažeme horní placičku a do středu přidáme čokoládové kávové zrno.
Necháme ztuhnout.
Dobrou chuť Vám přeje Markéta!
Komentáře
Okomentovat